Muffiny bananowe

0
876

To pyszne, apetyczne muffiny o bananowym smaku. Są pożywne i syte – idealne na drugie śniadanie.

[box_error]Składniki na 12 sztuk:

  • 150 g masła
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • 2 banany
  • łyżka soku z cytryny
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

[/box_error]

1. Podgrzej piekarnik do temperatury 200 C. Tłuszcz utrzyj z cukrem na lekką i puszystą masę, najlepiej przy pomocy miksera. Dodawaj  kolejno jajka , cały czas mieszając.

2. Obierz banany  i rozgnieć je widelcem i polej sokiem z cytryny.

3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj ją, wraz z rozgniecionymi bananami do ubitych jajek z cukrem i masłem.

4. Gotowe. Teraz wypełnij foremki do muffinek do trzech czwartych wysokości.

5. Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika przez ok. 20 minut.

[box_warning]Najlepsze są banany dojrzałe. Niezbyt dojrzałe zostawiamy na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Bananów nie przechowujemy w lodówce gdyż tracą swój smak.[/box_warning]

[box_warning]Będą pyszne gdy dodamy jeszcze orzechy!!!!!!!![/box_warning]

Łóżka dla dzieci

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię