Magazyn dla rodziców i dzieci.

 

Zalety korzystania z cateringu

0
  02/03/2018  |   Kategoria Dzieci - przyjęcia

Planujesz chrzciny, ale nie masz czasu na przygotowywanie smakołyków dla gości? A może myślisz o przyjęciu z okazji okrągłej rocznicy ślubu, ale przeraża Cię jej organizacja? Rozwiązaniem może okazać się zamówienie cateringu, który od kilku lat cieszy się coraz większą popularnością. Zastanawiasz się czy warto? Poniżej kilka zalet, które udowadniają, że jak najbardziej tak!

Catering to oszczędność czasu

Catering to fantastyczne rozwiązanie dla osób, które na co dzień mają szereg obowiązków znacznie utrudniających planowanie przyjęcia. Pracujesz od 9 do 17? A może obowiązuję Cię system zmianowy i raczej nie możesz pozwolić sobie na dłuższe wolne przed uroczystością? Catering znacznie ułatwi Ci zadanie. Nawet gdy organizujesz przyjęcie w domu, odchodzi Ci przecież obowiązek związany z gotowaniem. Ten czas możesz poświęcić na przygotowywanie dekoracji, poszukiwania odpowiednich kreacji dla siebie i członków rodziny lub planowanie rozrywek dla zaproszonych gości.

Catering to świetnie rozwiązanie dla osób z niewielkimi mieszkaniami

Catering można zamówić do domu lub do innego miejsca, w którym ma odbyć się zabawa. Co jednak z osobami, które mają niewielkie mieszkania? Alternatywą może być wynajęcie sali lub… wybór takich restauracji jak Estella, które oferują klientom nie tylko smaczne posiłki, ale także możliwość zorganizowania imprezy w jednym z lokalów. Takie rozwiązanie niesie ze sobą dodatkowe korzyści. Po pierwsze, klient ma z głowy takie kwestie jak przyrządzanie jedzenia i znalezienie odpowiedniego miejsca. Po drugie, organizator nie musi już przejmować się takimi kwestiami, jak obsługa gości, bo zrobi to za niego wykwalifikowany personel. I po trzecie, odchodzi konieczność sprzątania po zakończonym przyjęciu.

Catering gwarantuje różnorodność

Catering to przede wszystkim różnorodność, dlatego powinny docenić go osoby, które cenią niestandardowe rozwiązania. Coraz większa konkurencja na rynku spowodowała, że firmy cateringowe i restauracje oferują już nie tylko dania i przekąski kuchni świata – od polskiej, przez włoską i francuską, po orientalną – ale także posiłki dostosowane do potrzeb związanych ze zdrowiem. I tak coraz częściej można znaleźć cateringi dietetyczne, które uwzględniają nietolerancje pokarmowe i choroby takie jak cukrzyca. Wszystko to powoduje, że zdecydowanie łatwiej dopasować menu nie tylko pod gusta swojego, ale także pod potrzeby zaproszonych gości.


Autor

MK
MK


0 komentarzy



Skomentuj


Odpowiedz


(wymagane)