Chiński kurczak

2
753
Kurczak po chińsku
Kurczak po chińsku

Kurczak w innym wydaniu, dla znudzonych jedzeniem schabu  😉

 

[box_warning]Składniki:

  • 2 piersi kurczaka, pokrojone w kostkę ( na jednego kęsa)
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku, bardzo drobno posiekany
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 3/4 łyżeczki czerwonego pieprzu w płatkach
  • 1/4 szklanki soku jabłkowego
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/3 szklanki sosu sojowego

[/box_warning]

 

Na dużej patelni rozgrzewamy olej.

Wrzucamy kurczaka i smażymy aż się zarumieni.

Wyciągamy kurczaka, na tłuszcz po smażeniu kurczaka wrzucamy pozostałe składniki, mieszamy aż się połączą.

Do połączonych składników wrzucamy kurczaka i doprowadzamy potrawę do wrzenia.

Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20 min.

Podajemy z ryżem.

Smacznego

Kurcak po chińsku
Kurczak po Chińsku

 

 

 

 

Łóżka dla dzieci

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię