Zupa gulaszowa

0
783
SMACZNEGO

Ta zupa to świetny pomysł na domowe przyjęcie. Dobrze smakuje też w zimne dni, gdyż rozgrzewa i syci.

 

[box_warning]SKŁADNIKI:

  • 500 g  wołowiny (zrazowej)
  • 500 g wieprzowiny (karczek)
  • Papryka czerwona
  • Po jednej papryczce chili : czerwona i zielona
  • 150 g pieczarek
  • Pól szklanki groszku konserwowego
  • 2 kiszone ogórki (średniej wielkości)
  • 4 łyżki oliwy
  • Pieprz, sól
  • Papryka czerwona słodka
  • 2 bulionetki pieczeniowe
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego

[/box_warning]

 

Mięso kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oleju, do podsmażonego mięsa dodajemy drobno pokrojone pieczarki, dodać dwie bulionetki oraz 1,5 l wody, mieszamy.

Całość przekładamy do wysokiego garnka, gotować do miękkości mięsa.

Na 15min przed zakończeniem gotowania dodajemy, pokrojone drobno papryki, ogórki, zielony groszek oraz przecier pomidorowy . Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Zagęszczamy niewielką ilością wody z mąką.

Zagotować i gotowe! Najlepiej smakuje podana z ciepłymi bułeczkami.

smażymy mięso
smażymy mięso

 

dodajemy pieczarki, papryki ogórka i groszek konserwowy
dodajemy pieczarki, papryki ogórka i groszek konserwowy

 

 

SMACZNEGO
SMACZNEGO

 

 

 

 

Łóżka dla dzieci

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię