Na jakie to pomysły nie wpadną miłośnicy pieczenia i gotowania?! Kolejne ciekawe zdjęcie „krok-po-kroku” znalezione w sieci.
Filiżanki do schrupania – wykonanie w sumie nie takie trudne, efekt zachwycający. Potrzebne będą: wafelki lodowe, markizy, precelki, płynna czekolada, małe czekoladki lub mufinki i wypełnienie: np. lody lub mus. Trzeba pobawić się z preclami i ostrożnie odłamać część, by przypominało ucho filiżanki. Naszym klejem będzie płynna czekolada, która w miarę szybko zastyga.
I tak jak prowadzi historia na zdjęciu zaczynamy od spodka, czyli ciasteczka typu markiza. Na to kropelka czekolady i przyklejamy pralinkę. Kolejny ruch to umoczenie dna wafelka w czekoladowym kleju i złączenie go z podstawą. Na koniec mocujemy również za pomocą stygnącej czekolady, kawałek precelka. Kubek do zjedzenia gotowy! Wypełniamy lodami bądź musem i wstawiamy do lodówki, by czekoladowy klej dobrze się zastygł.
Poniżej opisywanego zdjęcia dodatkowe propozycje na jadalny kubeczek.