[box_warning]Składniki:
- Opakowanie ciasta francuskiego
- 750g serka typu Mój ulubiony
- Jajko
- Dwa jabłka
- Duża garść orzechów laskowych
- 4 -5 łyżeczek cukru
- Cukier waniliowy
- 0,5 łyżeczki Cynamon
[/box_warning]
Rozwijamy płat ciasta francuskiego, brzegi ciasta smarujemy jajkiem i zwijamy do środka. Środek ciasta nakłuwamy widelcem, kładziemy na niego papier do pieczenia, tak aby brzegi nie zostały przykryte, na papier wysypujemy np. groch aby obciążyło nam ciasto.
Wkładamy do nagrzanego do 2000C piekarnik i podpiekamy 15 min.
W tym czasie przygotowujemy masę serową: ser mieszamy z jajkiem, cukrami i cynamonem.
Po podpieczeniu ciasta zdejmujemy obciążenie , nakładamy masę serową na którą wykładamy pokrojone na małe kawałeczki jabłka, całość posypujemy posiekanymi na drobno orzechami i wkładamy do piekarnika na kolejne 15 min temp. 2000C i gotowe.
SMACZNEGO