[box_warning]Składniki:
- Dwie piersi z kurczaka
- Po jednej papryce : czerwona, zielona, żółta
- Średniej wielkości czerwona cebula
- 200g pieczarek
- Żółty ser do posypania (według upodobań)
- Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do shoarmy
- Olej rzepakowy do smażenia
[/box_warning]
Często podaję te potrawę, moje pociechy są zadowolone bo jest kolorowo na talerzu .
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w cienkie paski. Smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego, posypujemy przyprawą do shoarmy i mieszamy.
Gdy kurczak będzie już podpieczony dodajemy papryki pokrojone w paseczki, smażymy ok. 5min. Następnie dodajemy cebule pokrojoną w piórka, a na końcu dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Pamiętajcie aby nie przesmażyć warzyw, niech będą lekko twardawe (al-dente). Potrawę przekładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy żółtym serem i podpiekamy w piecyku w temp.1800C na termoobiegu, aż ser nam się zarumieni.
Podajemy od razu po wyciągnięciu z piecyka, ja podaję z ryżem ugotowanym na sypko.
SMACZNEGO
I jak tu dbać o linie jak tu same smakołyki !! Tylko brać się do roboty, robić i jeść..
JUŻ WIEM CO DZISIAJ ZROBIĘ NA OBIAD 🙂 !! Wygląda tak smakowicie, że nie mogłabym tego nie zrobić 🙂 A wręcz nie mogę już się doczekać jak to zjem 😀