Parówka w toście na patyku – to proste przygotowanie ulubionych parówek naszych dzieci. Fajne na przyjęcia urodzinowe czy kolację z dziećmi.
Potrzebne będą:
- parówki dobrej jakości
- chleb tostowy
- żółty ser lub ser topiony w plastrach
- jajko i bułka tarta
- patyk do szaszłyka
Parówki można wcześniej ugotować w wodzie, ale nie jest to konieczne. Chleb tostowy wałkujemy na płasko – zajmie to sekundę. Kładziemy na to plaster sera i parówkę. Zwijamy razem – jak na zdjęciu. Następnie optaczamy jak schabowego: w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, aż się zezłoci. Na koniec wbijamy patyk.
Pyszne na ciepło jak i na zimno w formie przekąski.
Smacznego.
no jeśli wkłada się coś na nie rozgrzany lub słabej jakości olej to nic dziwnego! świetna przekąska, polecam!
!!! chleb przesiąka olejem, strasznie tłuste i niezdrowe !!! dzieci brudne od tłuszczu, nie polecam
świetny przepis na przekąske urodzinową!!! Zabieram się do roboty