[box_warning]Składniki:
- Owoc kaki
- Kulka mozzarelli
- 6 plasterków szynki parmeńskiej
- Rukola
- Oliwa z oliwek
- Sok z cytryny
- Sól, pieprz
- Pieprz Cayenne
[/box_warning]
Koło owocu kaki przechodziłam w sklepie kilka razy zastanawiając się co z nim zrobić? W końcu kupiłam i pomyślałam że najlepiej smakowałby w sałatce. I oto wariacja na temat owocu kaki:
Na półmisku układamy pokrojony w plasterki owoc kaki, na nim układamy porwaną na kawałki mozzarellę oraz szynkę parmeńską, posypujemy to niewielką ilością pieprzu Cayenne. Wykładamy rukolę i skrapiamy dressingiem zrobionym z oliwy z oliwek, soku z cytryny, pieprzu i soli. Gotowe!
Smacznego!
Oj, wypróbuję bo to rzeczywiście prosty i szybki przepis. A sama należę do tych co to się boją tych nie naszych owoców.