Tarta z gruszkami i syropem klonowym

0
267

To bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto. Wyjdzie każdemu. I co ważne, zachwyci waszych gości.

[box_error]Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 gruszek
  • ok. 15 łyżek syropu klonowego

[/box_error]

Piekarnik nagrzać do 200 C.

Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią ciast.

Ponakłuwać gęsto widelcem. Wstawić na 5 min. do piekarnika.

Gruszki obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić w plasterki.

Ciasto posmarować połową syropu klonowego i układać na nim dachówkowato plastry plastry gruszek.

Piec 30-40 min.

Po upieczeniu ciepłe ciasto skropić resztą syropu.

[box_warning]Najlepiej smakuje z bitą śmietaną.[/box_warning]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Wpisz swojeimię