Dyniowe bułeczki

0
367

Pyszne dyniowe bułeczki, które najlepiej smakują na ciepło z masłem, ewentualnie z powidłami. Zresztą każdy je zjada jak lubi. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealne na śniadanie czy jako słodka przekąska po południu.

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 2 szklanki pure z dyni  
  • 4 szklanki mąki

 

Pieczemy w 200 C aż zrobią się złocisto brązowe, czyli ok. 15-25 minut w zależności od piekarnika. Smacznego!

Podążaj według zdjęć:

Utrzyj masło z cukrem

 

Dodaj jajka i miksuj dalej

 

Dodajemy pure z dyni i miksujemy

 

Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy, aż składniki sie połączą

Wykładamy blachę papierem do pieczenia

 

wykładamy ciasto łyżką, formując “kulki”, zostawiamy odstęp pomiędzy, by miały miejsce do wyrośnięcia

 

Pieczemy w 200 C na złocisto brązowy kolor. Sprawdźmy wykałaczką czy gotowe.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Wpisz swojeimię