Składniki:
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 170 C. Zmieszaj razem masło i cukier. Dodaj jajka i mieszaj do momentu, aż masa będzie lekka i puszysta. Dorzucić mąkę, skórkę pomarańczową i pokrojone śliwki kalifornijskie, wymieszaj. Umieść foremki na blaszce i równomiernie rozprowadź masę. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 14-16 minut, aż do całkowitego upieczenia. Po wyjęciu z piekarnika, umieść muffiny na kratce i pozostaw je do całkowitego ostygnięcia. Kiedy muffinki ostygną, możesz udekorować je kremem, fondantem lub lukrem. |
||
|
10 porcji
Czas przygotowania:
Czas pieczenia: 14-16 min
|
Składniki:
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 170C. Zmieszaj razem masło i cukier, a następnie dodaj purée ze śliwek kalifornijskich i połącz składniki.Dodaj jajka i mieszaj do momentu aż masa będzie lekka i puszysta.Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, gorzkie kakao i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.Umieść foremki na blaszce i równomiernie rozprowadź masę.Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-17 minut. Po wyjęciu z piekarnika, umieść muffiny na kratce i pozostaw je do całkowitego ostygnięcia. Kiedy muffinki ostygną, możesz udekorować je kremem, fondantem lub lukrem
|
||
|
10 porcji
Czas przygotowania:
Czas pieczenia: 15-17 min
|