Jeśli macie ochotę na inne jajko, tzn. w sensie jego wyglądu, to ta metoda jest dla Was.
Jajko w kształcie serca.
Robi się prosto i łatwo a efekt jest zaskakujący.
Jeszcze ciepłe ugotowane jajko umieszczamy na kawałku sztywnego kartonu bądź deseczki (co macie pod ręką). Potrzebny nam będzie do tego jeszcze patyk, najlepiej chińska pałeczka lub taki do szaszłyków i gumki recepturki.
Patyk dociskamy wzdłuż ciepłego jajka i mocno ściągamy gumkami. Wszystko. Teraz trzeba poczekać, aż jajko ostygnie. Najbezpieczniej będzie, jak tak uciśnięte poleży ok. godzinki.. Gdy ściągniemy już patyk, nasze jajo uzyska nowy kształt.
Podane tak jajko zrobi na każdym wrażenie. Coś znanego ale w innej formie.
Smacznego!
Fajny pomysł na pewno wypróbuję