Karmelizowana marchewka

0
1035
smacznego

Bardzo dobry pomysł na smaczny dodatek do mięs , oraz jako dodatek do obiadu dla małych łasuchów.

[box_warning]Składniki:

  • 4 duże marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 łyżki miodu

[/box_warning]

 

 

Marchewki obierz, i pokrój w słupki. Masło razem z miodem rozpuść na patelni. Dodaj marchewkę , wymieszaj, zmniejsz gaz i gotuj do miękkości marchewek. Gotowe.

pokrój marchewkę w słupki
pokrój marchewkę w słupki

 

rozpuść mało z miodem
rozpuść mało z miodem

 

wrzuć marchewkę i gotuj aż zmięknie
wrzuć marchewkę i gotuj aż będzie miękka

 

smacznego
smacznego

 

 

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię