Jakże zdrowa dzięki brokułom i kalafiorowi! Można się nią przyjemnie najeść. Plus – łatwo dostępne składniki.
[box_warning]Składniki:
- brokuł – 1 sztuka
- kalafior – 1 sztuka
- cebula biała – 1 sztuka
- szynka gotowana – 5 plastrów
- sos sałatkowy czosnkowy
- majonez – 2 łyżki
- ser żółty – 5 plastrów
- natka pietruszki – 1 pęczek
- ząbek czosnku
[/box_warning]
Z brokuła oraz kalafiora powycinaj małe różyczki, następnie ugotuj je w osolonej wodzie. Wystudź.
Szynkę, ser i cebulę pokrój w cienkie paski. Natkę posiekaj drobno.
Sos wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz majonezem, dodaj jeden ząbek czosnku drobno posiekany. Dodaj też posiekaną natkę.
W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z przygotowanym sosem.
Proste i gotowe!
![ugotuj brokuła](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/02/DSC_3547.jpg)
![ugotuj al dente kalafiora](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/02/DSC_3549.jpg)
![pokrój szynkę w paseczki](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/02/DSC_3552.jpg)
![pokrój w cienkie paseczki żółty ser](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/02/DSC_3554.jpg)
![przygotuj sos i wymieszaj go ze wszystkimi składnikami](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/02/DSC_3560.jpg)
![Smacznego](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/02/DSC_3568.jpg)