Fajny sposób na krokieta czy przekąskę: zawijany chleb tostowy z serem i zapiekany w piekarniku. Przyrządzenie tych krokietów jest banalnie proste!
- Chlebek tostowy spłaszczamy wałkiem dla lepszego zwijania.
 - Odkrajamy z każdej kromki skórki – to ułatwi zawijanie.
 - Kładziemy żółty ser, może być topiony.
 - Zwijamy i do piekarnika na 5-10 minut, w zależności od sprzętu (aż rolki dostaną złotego koloru)
 - Można też je podsmażyć na patelni teflonowej, bez tłuszczu lub na maśle dla lepszego smaku.
 - Dla smaku, kto woli, dodajemy przyprawy, np. oregano
 
Krokiety z tostowego chleba pasują do czerwonego barszczyku lub jako przekąski z dipem pomidorowym.
                
		




















































Pamiętajcie o rozwałkowaniu. Ja zapomniałam przy pierwszym i złamał mi się.