Krokiety z tostów

1
1311

Fajny sposób na krokieta czy przekąskę: zawijany chleb tostowy z serem i zapiekany w piekarniku. Przyrządzenie tych krokietów jest banalnie proste!

  1. Chlebek tostowy spłaszczamy wałkiem dla lepszego zwijania.
  2. Odkrajamy z każdej kromki skórki – to ułatwi zawijanie.
  3. Kładziemy żółty ser, może być topiony.
  4. Zwijamy i do piekarnika na 5-10 minut, w zależności od sprzętu (aż rolki dostaną złotego koloru)
  5. Można też je podsmażyć na patelni teflonowej, bez tłuszczu lub na maśle dla lepszego smaku.
  6. Dla smaku, kto woli, dodajemy przyprawy, np. oregano

Krokiety z tostowego chleba pasują do czerwonego barszczyku lub jako przekąski z dipem pomidorowym.

krokiety-z-tostow (3)

krokiety-z-tostow (2)

krokiety-z-tostow (1)

krokiety-z-tostow (4)

 

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię