Pyszne ciasto warstwowe, przekładane kremem, dżemem czy inną słodką masą prezentuje się apetycznie a smakuje jeszcze lepiej. Czasem możemy mieć kłopot z równym skrojeniem naszego biszkopta na kilka plastrów. Tu z pomocą przyjdzie nam specjalna obręcz do warstwowego cięcia, którą można zakupić samodzielnie lub z nożem i łopatką.
Nie martwcie się o wysokość obręczy. To, że ciasto nie zawsze wyrośnie tak wysoko w niczym nie przeszkadza. Kroicie na tyle kawałków na ile się da. Można pokroić ciasto na maksymalnie 8 krążków. Średnica tej obręczy jest regulowana: od 26 do 28 cm. Całość wykonana ze stali nierdzewnej.
Dzięki takiej obręczy bez problemu wyczarujemy warstwowy tort, łatwo podzielimy upieczone ciasto na cienkie i równe krążki. Potem pozostaje tylko przełożyć kolejne warstwy kremem, całość przystroić i słodkość na urodziny gotowa.
Cena zestawu: 98 PLN. Samej obręczy : 76 PLN. Można kupić tu: www.frito.pl