Pożywne muffiny

0
905
Łóżko domek. Producent łóżek dziecięcych.

 

Te wytrawne muffiny można podać do zupy. Idealnie nadają się na piknik. To także smaczna przekąska na drugie śniadanie. Można je wtedy posmarować np. serem topionym.

[box_error]Składniki na 20 sztuk:

  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 50 ml oliwy
  • 2 łyżki musztardy
  • 250 g mąki pszennej
  • 170 g mąki razowej
  • łyżka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • szczypiorek
  • 200 g wędzonego indyka ( może być też np. szynka pokrojona w kostkę)
  • 200 g dojrzałego sera, np. cheddar

[/box_error]

 

  1. Podgrzej piekarnik do temperatury 225 C.
  2. Ubij jajka z mlekiem, jogurtem, oliwą i musztardą.
  3. W osobnej misce wymieszaj mąkę pszenną z mąką razową, proszkiem do pieczenia oraz solą i dodaj mieszaninę do ubitych jaj.
  4. Szczypiorek siekamy drobno a indyka kroimy w drobną kostkę
  5. Ser zetrzyj na tarce o dużych otworach i dodaj go do ciasta razem z indykiem i szczypiorkiem.
  6. Wypełnij ciastem 20 foremek do muffinów i piecz je przez ok. 15-20 minut.

 

[box_warning]Te muffinki można przygotować z różnym nadzieniem, jak np, suszony pomidor i ser brie albo oliwki z wędzonym łososiem. Wedle uznania![/box_warning]


Drewniane łóżko domek dla dziecka w stylu skandynawskim , naturalne drewno oraz białe.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię