Ryba po węgiersku często gości na moim stole. Jest to dobry pomysł na pożywną kolację.
[box_warning]Składniki:
- 4 Filety ryby , bądź kostki
- Ketchup ok. pół dużego pojemnika
- 4 nieduże cebule
- Sól, pieprz
- Ziele angielskie
- Liść laurowy
- Jajko
- Bułka tarta
- Tłuszcz do smażenia
[/box_warning]
Rybę smażymy, obtoczoną w jajku i bułce tartej.
Cebulę kroimy w piórka, smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gdy cebula się zeszkli wlewamy ketchup, mieszamy i chwilę jeszcze smażymy.
Na półmisek wykładamy usmażoną rybę , na nią wykładamy cebulę. Gdy wystygnie chłodzimy w lodówce i gotowe.
Smacznego!
![ryba, cebula, ketchup, sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/01/DSC_2792.jpg)
![cebulę kroimy w piórka](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/01/DSC_2795.jpg)
![cebulę smażymy, aż się zeszkli](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/01/DSC_2802-1024x678.jpg)
![dodajemy ketchup](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/01/DSC_2804-1024x678.jpg)
![ryby układamy na półmisku](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/01/DSC_2806-1024x682.jpg)
![wykładamy cebulę, schładzamy](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/01/DSC_2810-1024x678.jpg)