[box_warning]Składniki:
- Opakowanie mieszanki sałat z rukolą
- Małe kuleczki mozzarelli
- Garść orzechów włoskich
- Łyżka majonezu
- Łyżeczka miodu
- Łyżeczka musztardy
[/box_warning]
Ta sałatka jest zawsze na moim „imprezowym” stole, znika jako pierwsza. Jest pyszna i robi się ją bardzo prosto i szybko.
Sałatę wykładamy w naczynie, wrzucamy na wierzch pokrojone na pół kuleczki mozzarelli, oraz uprażone na suchej patelni orzechy włoskie.
Przygotowujemy sos z majonezu, miodu i musztardy, dobrze wymieszanym sosem polewamy sałatkę i gotowe.
Moja rada: Często robię to sałatkę do obiadu, ale w uproszczonej wersji: mix sałat mieszam z sosem, rewelacyjnie komponuje się z rybą i pieczonymi ziemniaczkami. Polecam!