Szarlotka z tartymi jabłkami i migdałami

0
968
Smacznego

Pożywna i szybka do zrobienia. Lubiana przez dzieci, które nie lubią czuć kawałków jabłka w cieście. Ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość.

[box_error]Składniki:

  • 4 duże jabłka (starte ze skórką)
  • 3/4 szklanki Migdałów (można je posiekać, jak kto lubi)
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3,5 szklanki mąki
  •  1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka kakao
  • 1 szklanka oliwy z oliwek

[/box_error]

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 200 C przez około 1 godzinę, aż po sprawdzeniu patyczek będzie suchy.

Podążajcie za zdjęciami.

Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Jabłka ścieramy na drobne tarce.

 

Jabłka wymieszać z olejem

 

Teraz łączymy wszystko razem. Dobrze wymieszać.

 

Natłuszczamy tortownicę

 

Przekładamy do formy. Wygładzić ciasto i udekorować migdałami.

 

Pieczemy przez ok. godzinę w 200C

 

Po ostudzeniu wyciągamy z tortownicy

 

Szarlotka z migdałami
Smacznego

 

Źródło: http://southernrepublic.co

Łóżka dla dzieci

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię