Pożywna i szybka do zrobienia. Lubiana przez dzieci, które nie lubią czuć kawałków jabłka w cieście. Ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość.
[box_error]Składniki:
- 4 duże jabłka (starte ze skórką)
- 3/4 szklanki Migdałów (można je posiekać, jak kto lubi)
- 1,5 szklanki cukru
- 3,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka kakao
- 1 szklanka oliwy z oliwek
[/box_error]
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 200 C przez około 1 godzinę, aż po sprawdzeniu patyczek będzie suchy.
Podążajcie za zdjęciami.
![03022011-050](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2012/11/03022011-050.jpg)
![03022011-051](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2012/11/03022011-051.jpg)
![03022011-052](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2012/11/03022011-052.jpg)
![03022011-054](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2012/12/03022011-054.jpg)
![03022011-055](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2012/12/03022011-055.jpg)
![03022011-060](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2012/12/03022011-060.jpg)
![03022011-061](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2012/12/03022011-061.jpg)
![03022011-067 Szarlotka z migdałami](https://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2012/12/03022011-067.jpg)
Źródło: http://southernrepublic.co