Ciasto na białkach

0
490

To puszyste ciasto jest idealnym sposobem na wykorzystanie białek, które pozostały po innych wypiekach.

[box_error]Składniki:

  • 100 g masła
  • 7 białek
  • szczypta soli
  • 300 g cukru
  • 200 g mąki
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

[/box_error]

  1. Podgrzej piekarnik do temperatury 175 C. Rozpuść w rondelku masło.
  2. Ubij pianę z białek, dodając szczyptę soli. Połącz cukier z mąką pszenną, ziemniaczaną oraz cukrem waniliowym i dodaj mieszaninę do piany z białek razem z rozpuszczonym mlekiem.
  3. Wlej masę do natłuszczonej formy i piecz ciasto na dolnym poziomie piekarnika przez około 30 minut.
  4. Następnie wyjmij je z formy, odwróć do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia przykryte formą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Wpisz swojeimię