ciasteczka z dżemem

1
731
pieczemy aż się zarumienią

Szybkie ciasteczka, gdy goście już wchodzą w  drzwi.

 

[box_warning]Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Dżem według uznania
  • Jajko
  • Cukier

[/box_warning]

 

Ciasto francuskie kroimy na dwie części, na każdą część wykładamy dżem.  Zwijamy w rulon, kroimy na paseczki ok. 3-4 cm .

Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem posypujemy cukrem.

Pieczemy w piecyku termo obieg temp. 2200 C czas ok. 15-20 min ,aż ciastka się zarumienią i gotowe!

 

Składniki
Składniki na ciasteczka

 

ciasto kroimy na dwie części

 

 

smarujemy je dżemem
smarujemy je dżemem

 

Zwijamy je szerszym bokiem
Zwijamy je szerszym bokiem

 

kroimy, układamy na blaszce
kroimy, układamy na blaszce

 

smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem
smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem

 

pieczemy aż się zarumienią
pieczemy aż się zarumienią

 

 

 

Łóżka dla dzieci

1 KOMENTARZ

  1. Świetny pomysł i super szybki. Zrobiłam tak tylko z nutellą, bo moje dzieci to czekoladowe potwory! Najszybszy deser!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię