Ryba po węgiersku

0
1346
wykładamy cebulę, schładzamy

Ryba po węgiersku często gości na moim stole. Jest to dobry pomysł na pożywną kolację.

[box_warning]Składniki:

  • 4 Filety ryby , bądź kostki
  • Ketchup ok. pół dużego pojemnika
  • 4 nieduże cebule
  • Sól, pieprz
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Tłuszcz do smażenia

[/box_warning]

 

Rybę smażymy, obtoczoną w jajku i bułce tartej.

Cebulę kroimy w piórka, smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gdy cebula się zeszkli wlewamy ketchup, mieszamy i chwilę jeszcze smażymy.

Na półmisek wykładamy usmażoną rybę , na nią wykładamy cebulę. Gdy wystygnie chłodzimy w lodówce i gotowe.

Smacznego!

 

ryba, cebula, ketchup, sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy
ryba, cebula, ketchup, sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy

 

cebulę kroimy w piórka
cebulę kroimy w piórka

 

cebulę smażymy, aż się zeszkli
cebulę smażymy, aż się zeszkli

 

dodajemy ketchup
dodajemy ketchup

 

 

ryby układamy na półmisku
ryby układamy na półmisku

 

wykładamy cebulę, schładzamy
wykładamy cebulę, schładzamy

 

 

 

 

 

 

Łóżka dla dzieci

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Wpisz swojeimię