Ryba po węgiersku często gości na moim stole. Jest to dobry pomysł na pożywną kolację.
[box_warning]Składniki:
- 4 Filety ryby , bądź kostki
- Ketchup ok. pół dużego pojemnika
- 4 nieduże cebule
- Sól, pieprz
- Ziele angielskie
- Liść laurowy
- Jajko
- Bułka tarta
- Tłuszcz do smażenia
[/box_warning]
Rybę smażymy, obtoczoną w jajku i bułce tartej.
Cebulę kroimy w piórka, smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gdy cebula się zeszkli wlewamy ketchup, mieszamy i chwilę jeszcze smażymy.
Na półmisek wykładamy usmażoną rybę , na nią wykładamy cebulę. Gdy wystygnie chłodzimy w lodówce i gotowe.
Smacznego!