Rożki z szynką i suszonymi pomidorami

0
255

Te delikatne rożki o zapachu suszonych pomidorów są doskonałym pomysłem na lekki posiłek. Świetnie smakują w połączeniu z zieloną sałatą.

[box_error]Składniki na 4 sztuki:

  • 350 g ciasta francuskiego (jedno opakowanie)
  • 250 g ziemniaków
  • 4 suszone pomidory w zalewie z olowy
  • 100 g szynki w plasterkach
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki sosu pomidorowego (keczup)

[/box_error]

Przygotowanie:

  1. Podgrzej piekarnik do temperatury 200 C. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę, a następnie gotuj przez 5 minut i odcedź
  2. Pomidory odsącz z zalewy, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na drobne kawałki. Plasterki szybki pokrój w kostkę.
  3. W misce wymieszaj ziemniaki, pomidory oraz szynkę i dopraw solą i pieprzem.
  4. Ciasto francuskie pokrój na 4 kwadraty. Każdy posmaruj keczupem i ułóż na środku nadzienie.
  5. Kwadraciki złóż po przekątnej i dokładnie sklej brzegi ciasta. Na środku wykonaj malutki otwór.
  6. Posmaruj rożki roztrzepanym jajkiem.
  7. Piecz na papierze do pieczenia przez około 16-18 minut.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Wpisz swojeimię